Hoe het zo is gekomenHoe het begon,
als kind liep ik bijna altijd met een schetsboek onder mijn arm en met een potlood achter mijn oor. Mijn leraren en vader werden moedeloos van al dat geklieder, ik tekende mijn schriften helemaal onder. Wanneer ik een stukje wit papier zag dan MOEST ik erop tekenen. 

 
Daarna, 
was het tekenen van cartoons de rode draad in mijn leven, ik won diverse binnenlandse en buitenlandse prijzen en ik deed losse opdrachten voor reclamebureaus en bedrijven. Ik kon er toen geen gezin van onderhouden, ander werk erbij was dus nodig. Op een zeker moment kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij een ontwerpstudio, daar heb ik met groot plezier heel wat jaren gewerkt, met creatieve mensen om me heen en dan leer je de kneepjes van het vak pas echt.
 
En nu, 
werk ik als zelfstandig illustrator en ontwerper, een zeer bewuste keuze. Reclame maken, ontwerp-, en ruimtelijke vormgeving zijn dagelijkse kost. voor mij een goede mix met kinderboek-tekenwerk. Meestal werk ik in mijn kantoor in een fraai oud fabrieksgebouw.
 


Illustreren & ontwerpen,
Elke illustratie begint bij schetsen. Soms is dat er één soms zijn dat er wel tien. Daarna zet ik deze over naar een lijntekening en dan start het inkleuren, een tijdrovende klus. De tekeningen worden met marker, krijt en potlood gemaakt. Ik werk al vele jaren met computer maar die gebruik ik voornamelijk bij het ontwerpen. De computer word nu ook steeds belangrijker bij het maken van de illustraties maar ik heb nog altijd graag inkt aan mijn vingers. Illustreren wissel ik af met ontwerpwerk, een welkome afwisseling. "Ik werk voor uitgeverijen, overheidsinstanties en bedrijven. De opdrachten zijn zeer uiteenlopend. Ik lever de illustraties over het algemeen digitaal aan.
 
 
Disciplines:
Cartoon-illustraties
Kinderboek-illustraties
Grafische vormgeving en Corporate Identitiy
Ruimtelijke vormgeving voornamelijk standbouw, displays en speciaal meubilair
Visualisaties van gebouwen en constructies
Meer info hierover op www.vorza.nl